Menu
Contact

Studiebegeleiding

Studiebegeleiding

Je gaat op internaat om goed naar school te kunnen gaan. Je wil toch ook een zorgeloze grote vakantie met een goed rapport? Wij ondersteunen je dan ook bij jouw studies.
Vanaf het eerste studiejaar voorzien we “studie”. Die begint voor alle leeftijden om 17u00.
Studie  per leefgroep
Beperkte groep (20 tot 25 jongeren)
Opvoeders aanwezig
Bijles Nederlands voor de Franstaligen (september tot oktober)
Aparte studieruimte voor internen met speciale noden
GROEP lager onderwijs

1ste t/m 6de leerjaar

De leefgroep wordt in 2 delen gesplitst. De studie duurt zo lang het nodig is voor de leerlingen. De opvoeder staat paraat om alles te regelen.

De opvoeder schrijft de agenda op het bord. De organisatie wordt dan ook door de opvoeder gedaan en er wordt intens begeleid. De studie duurt van 17u00 tot 18u00 – en indien nodig wordt na het avondeten verder gewerkt.

GROEP secundair onderwijs

1ste t/m 3de jaar secundair

Aan de hand van de agenda van de leerling wordt een studieplanning opgemaakt. De opvoeder heeft een meer controlerende functie. De studie loopt standaard tot 18u15 uur. Vanaf 19u15 tot 20u15 is er een tweede gedeelte. Via Smartschool volgen we de punten op.

GROEP secundair onderwijs

3de t/m 6de jaar secundair

Hier proberen we de internen zelfstandig te laten studeren. De studie gebeurt volledig op de kamer. Maar indien nodig kan er ook in de studiezaal gestudeerd worden. Op die manier proberen we onze internen voor te bereiden op het hoger onderwijs.

De studie-uren zijn van 17u00 tot 18u15 en van 19u15 tot 20u15.

Wat anderen zeggen...

Een internaat naar men hart, veel geleerd van de begeleiding en de directeur was een topper.
Kimberly
Zeer begaan met de kinderen maar ook met de ouders. Geeft een fijn en gerust gevoel.
Familie Slootmaekers
Feest voor groot, super voor de kleintjes!
Familie Boone
Ik kwam mijn eerste kleine voetstapjes zetten op IMB toen ik 6 was... en nam afscheid als een flinke meid op mijn 18de. Super herinneringen die ik heel mijn leven zal koesteren.
Noé

Een internaat dat net als thuis is.

We ontvangen jouw kind met open armen.

"Leef mee" online

Updated their profile picture. 9 uur geleden

6
6 dagen geleden

Lekker koken en bakken is altijd een goed idee. De oudsten maakten heerlijke cupcakes, chocolademuffins en brownies! 😍🍫🧁

11
6 dagen geleden

De groten trokken naar de Olympia voor een sportieve namiddag te beleven. Muurklimmen en bowlen, it is! 🎳🏅

14
4 dagen geleden

De kleinsten werkten gisteren samen om heel veel ingrediënten te verdienen. Hiermee konden ze achteraf hun eigen pizza beleggen en bakken. Heel veel lachende gezichtjes! 🍕😋

27
2 Opmerkingen
2 weken geleden

Een deel van de oudsten genoten van een namiddagje shoppen in Hasselt 🛍️ De anderen bleven op het internaat en maakten lekkere desserts! Hmmm… 🍪🍫 Een top namiddag!

19
3 weken geleden

De kleintjes hielden gisteren een spelletjes- en knutselnamiddag. Van schilderijen, loombandjes en tekeningen maken 🎨🖼️ tot samen de allerleukste gezelschapspelletjes spelen 🎲

10
3 weken geleden

Een deel van de groten zorgden er gisteren voor dat de gangen van het internaat heerlijk roken naar hun zelfgemaakte pannenkoeken en speculaas, hmmm… 🥞🥰 Het andere deel kon zich uitleven tijdens een actieve sportnamiddag 🏃🏽‍♂️🎾🏑 Voor ieder wat wils!

22
3 weken geleden

De feestdagen zijn voorbij, het jaar is goed gestart… We klonken gisteren met z’n allen op het nieuwe jaar! 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣✨🥂 Daarna genoten we nog een laatste keer van een heerlijk en uitgebreid feestmenu. En of het lekker was!

29