Menu
Contact

Studiebegeleiding

Studiebegeleiding

Je gaat op internaat om goed naar school te kunnen gaan. Je wil toch ook een zorgeloze grote vakantie met een goed rapport? Wij ondersteunen je dan ook bij jouw studies.
Vanaf het eerste studiejaar voorzien we “studie”. Die begint voor alle leeftijden om 17u00.
Studie  per leefgroep
Beperkte groep (20 tot 25 jongeren)
Opvoeders aanwezig
Bijles Nederlands voor de Franstaligen (september tot oktober)
Aparte studieruimte voor internen met speciale noden
GROEP lager onderwijs

1ste t/m 6de leerjaar

De leefgroep wordt in 2 delen gesplitst. De studie duurt zo lang het nodig is voor de leerlingen. De opvoeder staat paraat om alles te regelen.

De opvoeder schrijft de agenda op het bord. De organisatie wordt dan ook door de opvoeder gedaan en er wordt intens begeleid. De studie duurt van 17u00 tot 18u00 – en indien nodig wordt na het avondeten verder gewerkt.

GROEP secundair onderwijs

1ste t/m 3de jaar secundair

Aan de hand van de agenda van de leerling wordt een studieplanning opgemaakt. De opvoeder heeft een meer controlerende functie. De studie loopt standaard tot 18u15 uur. Vanaf 19u15 tot 20u15 is er een tweede gedeelte. Via Smartschool volgen we de punten op.

GROEP secundair onderwijs

3de t/m 6de jaar secundair

Hier proberen we de internen zelfstandig te laten studeren. De studie gebeurt volledig op de kamer. Maar indien nodig kan er ook in de studiezaal gestudeerd worden. Op die manier proberen we onze internen voor te bereiden op het hoger onderwijs.

De studie-uren zijn van 17u00 tot 18u15 en van 19u15 tot 20u15.

Wat anderen zeggen...

Een internaat naar men hart, veel geleerd van de begeleiding en de directeur was een topper.
Kimberly
Zeer begaan met de kinderen maar ook met de ouders. Geeft een fijn en gerust gevoel.
Familie Slootmaekers
Feest voor groot, super voor de kleintjes!
Familie Boone
Ik kwam mijn eerste kleine voetstapjes zetten op IMB toen ik 6 was... en nam afscheid als een flinke meid op mijn 18de. Super herinneringen die ik heel mijn leven zal koesteren.
Noé

Een internaat dat net als thuis is.

We ontvangen jouw kind met open armen.

"Leef mee" online

3 uur geleden

Gisteren hoog bezoek op het internaat, want Sinterklaas kwam langs. Zouden alle kinderen flink geweest zijn? De Sint zag dat het goed was, dus voor alle kids een zak snoep en een nieuwe televisie voor in de living als cadeau. 🎁🍬🍭

1
5 dagen geleden

Lekkere hapjes en zelfgemaakte mocktails, meer moet dat niet zijn voor de oudste internen 🍹👍🏼

9
6 dagen geleden

Terwijl het lager onderwijs en een deel van 1,2,3 secundair gingen zwemmen, bleef de overgebleven groep op internaat. Zij maakten lekkere appelflappen en prachtige kaarsen. 🕯️

10
1 week geleden

De oudsten van het internaat zorgden afgelopen woensdag dat hun buikjes goed gevuld werden. Zo werden er wraps, pasta, burgers … gemaakt. 🍝🍔

19
2 weken geleden

⛸️❄️🥶

13
1 Opmerkingen
Updated their cover photo. 2 weken geleden

13
2 weken geleden

Zowel het lager onderwijs als 1,2,3 secundair gingen gisteren schaatsen. Het was een fijne namiddag, waarbij we ook weer eens zagen hoe lief de ouderen waren voor de jongsten die moeite hadden op het ijs. ⛸️❄️🥶 (De foto’s van het lager volgen later)

19
Updated their profile picture. 3 weken geleden

5