Menu
Contact

Groepen per leeftijd

Het internaat bestaat eigenlijk uit een reeks mini-internaatjes. Leefgroepen waar kinderen hun plek vinden volgens leeftijd. Elke leefgroep is anders en heeft haar eigen regels afhankelijk van de leeftijdsfase van het kind.

Een leefgroep is een beetje een wereld op zich. Elke groep heeft haar eigen leef- en werkplek binnen het grote internaat. Zo eten de allerkleinsten niet op hetzelfde moment als "de groten" en gaan ze wat vroeger slapen dan rest. Alles is aangepast aan de leefwereld van het kind.

We behandelen ieder kind met respect en luisteren naar de wensen van ieder individu in balans met de noden van de groep. Zo leeft ieder kind in harmonie met de groep.

GROEP lager onderwijs

1ste t/m 6de leerjaar

Opvoedster Marleen  en Liese staan samen met enkele stagiaires middenin een bruisende groep met de allerjongsten. Ieder kind heeft zijn eigen kamer die hij of zij mag inrichten naar hartelust.

Studeren is en blijft belangrijk Daarom splitsen we de groep na de school dan ook in 2 onderdelen. Het 1ste, 2de en 3de leerjaar en het 4de, 5de en 6de leerjaar. Alles netjes afgestemd op de studielast en de eigenheid van het kind. Achteraf voorzien we een lekkere warme maaltijd en is het tijd voor ontspanning.

Work hard? Play Hard! Vrije tijd is belangrijk en iedere avond kan je kind zijn hart ophalen in een resem activiteiten: Sporten, spelletjes, creativiteit... The sky is the limit. Acrobatische toeren op onze eigen skate-ramp of een race in onze Go-carts ? Er valt een hoop te beleven.

Woensdagnamiddag is er een grote activiteit: schaatsen in Hasselt, zwemmen in het Bloesembad, naar de film… Doe zeker een suggestie: bespreek het met je opvoedsters!

GROEP SECUNDAIR onderwijs

1ste t/m 3de jaar secundair

Elk jaar zien we in deze groep veel nieuwe gezichten: Vlamingen, Walen én Nederlanders. Opvoeders Lydia, Ines en Dieter leiden alles in goede banen – samen met haar stagiair(s). Je krijgt de nodige aandacht en kan met al je vragen bij hen terecht.

Door de goede omkadering voorzien we activiteiten op maat. Zo kan het zijn dat meisjes iets totaal anders doen dan jongens. Leuk, toch?

De leefwereld van een jongere is er eentje waar het digitale steeds aanwezig is. De leefgroep is dan ook uitgerust met computers en een snelle wifi verbinding. Zo is er steeds een "connectie" met je studie, je familie en je vrienden.

Maar ook "offline" bruist het bij ons van leven. De volledig uitgeruste keuken is DE plaats waar heel de leefgroep zich regelmatig waagt aan een bake-off om elkaar met de allerlekkerste cupcakes te overtreffen.

GROEP SECUNDAIR onderwijs

4de t/m 6de jaar secundair

De oudsten van het internaat! En de meest diverse groep op het gebied van studierichtingen en scholen. Jana, de opvoedster, zorgt ervoor dat jij je thuis voelt. Je hebt aparte leefruimten met Playstation, video, tv en de dagelijkse krant. Ook een paar computers zijn voorzien, mét toegang tot internet via wifi.

Ontspannen doen we samen: karten, winkelen in Hasselt, naar een voetbalmatch gaan kijken of zelf voetballen … Doe zeker je voorstellen bij Jana en bespreek wat mogelijk is.

Wat anderen zeggen...

Een internaat naar men hart, veel geleerd van de begeleiding en de directeur was een topper.
Kimberly
Zeer begaan met de kinderen maar ook met de ouders. Geeft een fijn en gerust gevoel.
Familie Slootmaekers
Feest voor groot, super voor de kleintjes!
Familie Boone
Ik kwam mijn eerste kleine voetstapjes zetten op IMB toen ik 6 was... en nam afscheid als een flinke meid op mijn 18de. Super herinneringen die ik heel mijn leven zal koesteren.
Noé

Een internaat dat net als thuis is.

We ontvangen jouw kind met open armen.

"Leef mee" online

5 dagen geleden

De internen die op internaat bleven, hadden een baknamiddag op de planning staan. Voor ieder wat wils en wat was het lekker, mmmm.. 🧇🍫🧁

21
5 dagen geleden

Wanneer de anderen zich amuseren in Bokrijk en op internaat, houdt de rest zich bezig tijdens een sportieve namiddag: honkbal ⚾️💥

9
5 dagen geleden

De jongsten en de eerstejaars genoten woensdag van een namiddag in de speeltuin van Bokrijk. Het plezier was op alle gezichten af te lezen 🛝😄☀️

18
3 weken geleden

De eerste activiteit is een feit!! Woensdagnamiddag gingen alle internen samen een stevige wandeling maken @Ninglinspo, waarbij er enkelen verfrissing gingen opzoeken in het water.🏞️🤩 Een vermoeiende, maar geslaagde dag die we dan ook afsloten met een verdiende BBQ.😄

24
1 Opmerkingen
3 weken geleden

Welkom op de Facebookpagina van IMB💥 De eerste week van het schooljaar is al voorbij gevlogen. In de loop van de dag volgen de foto’s van onze spetterende woensdagactiviteit! 🤩😄

19
3 maanden geleden

De zomervakantie staat eindelijk voor de deur… 🌞⛱️🐚🌊🍉🌴 Wij wensen al onze internen een fantastische vakantie toe. Geniet van al de zomerse momenten samen. Tot in september! 🤩

10
1 Opmerkingen
3 maanden geleden

Met onze gidsen voorop, genoten we gisteren voor een laatste keer dit schooljaar van het mooie landschap van Borgloon. Met af en toe een pauze en een spelletje, werd het een toffe en speelse wandeling! 🤩🏞️

19
3 maanden geleden

Onze zesde jaars van het lager onderwijs studeren vanavond af. Proficiat aan jullie allen! Stuk voor stuk toppers! 🤩🥳

34
4 Opmerkingen