Menu
Inschrijven

Groepen per leeftijd

Het internaat bestaat eigenlijk uit een reeks mini-internaatjes. Leefgroepen waar kinderen hun plek vinden volgens leeftijd. Elke leefgroep is anders en heeft haar eigen regels afhankelijk van de leeftijdsfase van het kind.

Een leefgroep is een beetje een wereld op zich. Elke groep heeft haar eigen leef- en werkplek binnen het grote internaat. Zo eten de allerkleinsten niet op hetzelfde moment als "de groten" en gaan ze wat vroeger slapen dan rest. Alles is aangepast aan de leefwereld van het kind.

We behandelen ieder kind met respect en luisteren naar de wensen van ieder individu in balans met de noden van de groep. Zo leeft ieder kind in harmonie met de groep.

GROEP lager onderwijs

1ste t/m 6de leerjaar

Opvoedster Marleen  en Liese staan samen met enkele stagiaires middenin een bruisende groep met de allerjongsten. Ieder kind heeft zijn eigen kamer die hij of zij mag inrichten naar hartelust.

Studeren is en blijft belangrijk Daarom splitsen we de groep na de school dan ook in 2 onderdelen. Het 1ste, 2de en 3de leerjaar en het 4de, 5de en 6de leerjaar. Alles netjes afgestemd op de studielast en de eigenheid van het kind. Achteraf voorzien we een lekkere warme maaltijd en is het tijd voor ontspanning.

Work hard? Play Hard! Vrije tijd is belangrijk en iedere avond kan je kind zijn hart ophalen in een resem activiteiten: Sporten, spelletjes, creativiteit... The sky is the limit. Acrobatische toeren op onze eigen skate-ramp of een race in onze Go-carts ? Er valt een hoop te beleven.

Woensdagnamiddag is er een grote activiteit: schaatsen in Hasselt, zwemmen in het Bloesembad, naar de film… Doe zeker een suggestie: bespreek het met je opvoedsters!

GROEP SECUNDAIR onderwijs

1ste t/m 3de jaar secundair

Elk jaar zien we in deze groep veel nieuwe gezichten: Vlamingen, Walen én Nederlanders. Opvoeders Lydia, Ines en Dieter leiden alles in goede banen – samen met haar stagiair(s). Je krijgt de nodige aandacht en kan met al je vragen bij hen terecht.

Door de goede omkadering voorzien we activiteiten op maat. Zo kan het zijn dat meisjes iets totaal anders doen dan jongens. Leuk, toch?

De leefwereld van een jongere is er eentje waar het digitale steeds aanwezig is. De leefgroep is dan ook uitgerust met computers en een snelle wifi verbinding. Zo is er steeds een "connectie" met je studie, je familie en je vrienden.

Maar ook "offline" bruist het bij ons van leven. De volledig uitgeruste keuken is DE plaats waar heel de leefgroep zich regelmatig waagt aan een bake-off om elkaar met de allerlekkerste cupcakes te overtreffen.

GROEP SECUNDAIR onderwijs

4de t/m 6de jaar secundair

De oudsten van het internaat! En de meest diverse groep op het gebied van studierichtingen en scholen. Jana, de opvoedster, zorgt ervoor dat jij je thuis voelt. Je hebt aparte leefruimten met Playstation, video, tv en de dagelijkse krant. Ook een paar computers zijn voorzien, mét toegang tot internet via wifi.

Ontspannen doen we samen: karten, winkelen in Hasselt, naar een voetbalmatch gaan kijken of zelf voetballen … Doe zeker je voorstellen bij Jana en bespreek wat mogelijk is.

Wat anderen zeggen...

Een internaat naar men hart, veel geleerd van de begeleiding en de directeur was een topper.
Kimberly
Zeer begaan met de kinderen maar ook met de ouders. Geeft een fijn en gerust gevoel.
Familie Slootmaekers
Feest voor groot, super voor de kleintjes!
Familie Boone
Ik kwam mijn eerste kleine voetstapjes zetten op IMB toen ik 6 was... en nam afscheid als een flinke meid op mijn 18de. Super herinneringen die ik heel mijn leven zal koesteren.
Noé

Een internaat dat net als thuis is.

We ontvangen jouw kind met open armen.

"Leef mee" online

2 dagen geleden

Een leuke woensdagavond met een spelletje bowling voor het lager onderwijs. Met een aantal strikes en schitterende punten als resultaat 🎳🤗

11
1 week geleden

1-2-3 secundair had woensdag enkele activiteiten op de planning staan. Zo waren er enkele internen die voor een sportieve namiddag kozen, namelijk een sessie Aikido of een sportles in de sporthal van Borgloon. Daarnaast gingen enkelen op bezoek bij onze buren in het jeugdhuis om op een leuke manier kennis te maken met de digitale wereld. 📱💻🛜 En als dat nog niet voldoende was zorgden enkele meisjes voor overheerlijke pannenkoeken. 🥞🤗

9
1 week geleden

Klaar om onze oud-internen te ontvangen

55
4 Comments
1 week geleden

Voor de internen van het lager onderwijs stond er een namiddag ravotten op de planning. Zo konden ze zich helemaal uitleven in Kinderrijck. We zagen veel blije en nadien vermoeide gezichtjes 🛝😁🤗

21
3 weken geleden

3
1 Comments
3 weken geleden

🎉🎭 Feestelijk Carnavalbal bij Internaat Mariavreugde! 🎭🎉 Wat een waanzinnige avond was het woensdag op ons Carnavalbal! 🎉✨ 🤩🌈 Onze internen hebben laten zien dat ze niet alleen uitblinken in studeren, maar ook in het vieren van feest! De dansvloer was non-stop vol met enthousiaste dansers die de meest geweldige moves lieten zien. 💃🕺 Een speciale shout-out naar onze fantastische DJ die ervoor zorgde dat de muziek de hele avond door bleef knallen! 🎵🔊 Iedereen zag er werkelijk verbluffend uit en de lat werd hoog gelegd voor volgend jaar. 👏🏆 We willen graag onze dank uitspreken aan alle internen, opvoeders en personeel, iedereen die heeft geholpen om dit evenement tot een groot succes te maken. Jullie inzet en enthousiasme hebben ervoor gezorgd dat dit een avond vol onvergetelijke herinneringen is geworden. ❤️ De knallende video’s worden ook nog gepost.

25
4 weken geleden

16
4 weken geleden

29