De leefgroepen en accommodatie van Internaat Mariavreugde

Internaat Mariavreugde is onderverdeeld in verschillende leefgroepen, waar de jongeren op basis van leeftijd worden ingedeeld. Elke leefgroep is anders en hanteert andere regels. 

Een leefgroep is een mini-internaat op zich en beschikt over een eigen leef- en werkruimte. Kleintjes eten bijvoorbeeld op een ander moment dan de oudsten. Zo laten we onze dagindeling bij jouw leeftijd én leefwereld aansluiten.

Elk kind wordt behandeld met respect. En we proberen te luisteren naar de wensen van elk individu, zonder de harmonie van de groep in het gedrang te brengen.

Leefgroep Lager Onderwijs (6 tot 12 jaar)

De jongsten op het internaat kunnen met hun vragen terecht bij 2 opvoeders: Marleen en Ines. Die worden bijgestaan door 2 stagiaires. Iedereen heeft zijn eigen kamer. Je mag ze inrichten zoals jij dat wilt.

Voor de studie wordt de groep in twee delen gesplitst. Het eerste, tweede en derde studiejaar krijgen een aparte studie, die elke dag om 17.00 uur begint. Hoe lang de studie duurt? Dat hangt van jou af en van de hoeveelheid huiswerk, natuurlijk. Uiteraard voorzien we ook elke avond een heerlijke warme maaltijd.

We besteden veel aandacht aan je vrije tijd. Elke avond neem je deel aan een kleine activiteit. Dat kan sport zijn, spelletjes of iets helemaal anders. Gebruik ook zeker onze go-carts en de skate-ramp. Een echte belevenis!
Woensdagnamiddag is er een grote activiteit: schaatsen in Hasselt, zwemmen in de Vossemeren, naar de film… Doe zeker een suggestie: bespreek het met je opvoedsters!

Leefgroep secundair onderwijs (1ste-2de-3dejaar)

Elk jaar zien we in deze groep veel nieuwe gezichten: Vlamingen, Walen én Nederlanders. Opvoedster Lydia leidt alles in goede banen – samen met haar stagiair(s). Je krijgt de nodige aandacht en kan met al je vragen bij hen terecht. 

Door de goede omkadering voorzien we activiteiten op maat. Zo kan het zijn dat meisjes iets totaal anders doen dan jongens. Leuk, toch?

De leefruimte is uitgerust met computers en WiFi. De volledig uitgeruste keuken wordt dikwijls gebruikt om lekkere gebakjes te maken.

Leefgroep secundair onderwijs (4de-5de-6de jaar)

De oudsten van het internaat! En de meest diverse leefgroep op het gebied van studierichtingen en scholen. Willy, de opvoeder, zorgt ervoor dat jij je thuis voelt. Je hebt aparte leefruimten met Playstation, video, tv en de dagelijkse krant. Ook een paar computers zijn voorzien, mét toegang tot internet via WiFi.

Ontspannen doen we samen: karten, winkelen in Hasselt of Wijnegem, naar een voetbalmatch gaan kijken of zelf voetballen … Doe zeker je voorstellen bij Willy en bespreek wat mogelijk is.

Algemeen: goed om weten

 • Elk kind beschikt over zijn eigen kamer. Die richt je in zoals jij dat wilt.

 • Het avondeten is altijd warm. Iedereen zit gewoon aan tafel en wordt bediend, het is geen zelfbediening! Het menu is gevarieerd en gebalanceerd. Woensdag zijn het wél altijd frietjes.

 • De dagindeling loopt soms verschillend. Iedereen moet immers naar andere scholen. Toch proberen we die zo harmonieus mogelijk te laten verlopen.

De dagindeling

Benieuwd naar hoe jouw dag op het internaat eruitziet? Ontdek het hier…

 • 7 u 00 : opstaan, douchen en aankleden

 • 7 u 30 : ontbijten

 • 8 u 15: naar school

 • 16 u 00 : terug op internaat, vieruurtje

 • 17 u 00 : start 1ste studie

 • 18 u 00 : avondeten leefgroep lager onderwijs

 • 18 u 15 : avondeten leefgroep secundair onderwijs

 • 19 u 15 : start 2de studie

 • 20 u 15 : einde 2de studie

 • 20 u 30 : bedtijd leefgroep lager onderwijs

 • 21 u 00 : bedtijd leefgroep 1ste, 2de, 3de jaars

 • 22 u 00 : bedtijd leefgroep 4de, 5de, 6de jaars

Wil je meer weten of heb je vragen?

Contacteer ons!